Francuska

Policija upala u sjedište Makronove stranke, tužilaštvo pokrenulo istragu

  • Извор: Новости.рс
  • 14.12.2022. 16:35

Francuska policija pretresla je sjedište partije "Preporod" predsjednika Emanuela Makrona u sklopu istrage o finansiranju izbornih kampanja 2017. i 2022. godine.

Istraga finansiranja kampanja prešla je u operativnu fazu, a francuska žandarmerija ušla je u sjedište Makronove partije, kao i u prostorije konsultantske kuće "Mekinsi" u pariskom osmom arondismanu, po kojoj je afera i dobila ime, objavio je "Parizijen".

Tu informaciju potvrdili su i iz državnog tužilaštva za finansije, piše "Liberasion" i dodaje da su kancelarije "Mekinsija" pretresane i ranije, ali je ovo prvi put da je žandarmerija u prostorijama Makronove partije.

Pretres je obavljen na osnovu dve istrage koje vodi tužilaštvo, a francuski mediji navode da je žandarmerija posjetila i kancelarije finansijera kampanje.

Francusko tužilaštvo u oktobru je otvorilo istragu u vezi sa finansiranjem Makronovih predsedničkih kampanja i finansijskih nepravilnosti u vezi sa angažovanjem konsultantskih kuća.

Francuski ministar ekonomije Bruno Lemer priznao je u novembru da je bilo neregularnosti u vezi sa angažovanjem konsultantske firme "Mekinsi".

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм