Напето у правцу Артјомовска

Поново горе "леопарди": Руска војска уништила два тенка и складиште муниције!

  • 22.09.2023. 18:29

Руска војска уништила је складиште муниције Оружаних снага Украјине и два тенка "леопард" у правцу Купјанска, саопштило је руско Министарство одбране.

"Јединице групе снага 'Запад' су уз подршку авијације и артиљерије поразиле непријатеља у областима Артјомовке у ЛНР, Синковке, Берестовоја и Ивановке у области Харков. Губици Оружаних снага Украјине у том правцу износе до 20 украјинских војника, два тенка 'леопард' и три возила", наводи се у саопштењу.

Како се наводи, руски борци уништили су и складиште муниције 113. бригаде копнене одбране Оружаних снага Украјине, артиљеријску поставу "краб" и њемачку самоходну хаубицу "ПзХ 2000".

"У правцу Краснолимана, Оружане снаге Украјине изгубиле су до 60 војника, три оклопна возила, два камионета и двије хаубице", додаје се.

У министарству су навели да су вјештим дејствима групе "Центар", ваздушним ударима и артиљеријском ватром одбијена два напада јуришних група Оружаних снага Украјине у областима Григоровке у ДНР и шумској области Серебрјански.

Напето у правцу Артјомовска

Вршилац дужности шефа ДНР Денис Пушилин изјавио је да ситуација у Артјомовском правцу остаје напета, те да је сам град мета хаотичног гранатирања украјинске војске.

Такође је додао да су Оружане снаге Украјине током протеклог дана у Краснолиманском правцу предузеле низ акција и покушале да изврше борвено извиђање у више праваца истовремено.

"Међутим, руска артиљерија је дјелимично потиснула противника на почетне положаје, а била је ангажована и војна авијација", казао је Пушилин.

Како је додао, ситуација у Авдејевском и Ааринском правцу прешла је у позиционе борбе са украјинском војском – стране интензивно размењују ватру.

Што се тиче сјеверног правца, Пушилин је рекао да у појединим правцима украјинска војска концентрише одређене снаге, конкретно јуришне јединице, али за сада не предузима акције.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.