Anatolij Antonov

Ponovo preuzeo dužnost: Ruski ambasador u Americi se vratio u Vašington

  • 21.06.2021. 09:10

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov vratio se u Vašington i ponovo preuzeo dužnost, pošto je tri mjeseca bio na konsultacijama u Moskvi, saopštila je danas ruska ambasada u Americi putem Tvitera.

U nedjelju 20. juna, Anatolij Antonov, vratio se u Vašington i preuzeo dužnosti, navodi se u tvitu ruske ambasade.

Antonov je stigao je u nedjelju oko 18.00 sati po lokalnom vremenu u Vašington, a nekoliko časova prije dolaska u glavni grad SAD, sa ruskim diplomatama sreo se u Njujorku na aerodromu Džon F. Kenedi.

Američki Stejt department i Bijela kuća nisu rekli kada će se američki ambasador Džon Saliven vratiti u Moskvu. Dogovor o povratku ambasadora postignut je tokom sastanka predsjednika SAD i Rusije, Džozefa Bajdena i Vladimira Putina, tokom susreta u Ženevi.

Antonov je u martu povučen iz Vašingtona na konsultacije nakon što je Bajden izjavio da smatra da je Putin “ubica”, a SAD su povukle Salivena na konsultacije 22. aprila.

Тагови:
  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.