Nespretna izjava

Pop na Kipru: Ako majka u trudnoći ima analni odnos, dijete može postati gej

  • 10.09.2019. 08:16

Kiparski glavni državni tužilac Costas Clerides složio se sa zaključkom lokalne policije da episkop Neophytos nije prekršio zakon o sprečavanju govora mržnje kad je govorio o svojim pogledima na homoseksualnost, javlja CyprusMail.

Visokopozicionirani pripadnik grčke pravoslavne crkve na Kipru u aprilu je u jednoj školi kazao da muškarac može postati homoseksualac ako je njegova majka praktikovala analni seks u vrijeme trudnoće. Govoreći o homoseksualcima episkop Neophytos usput je napomenuo da "smrde".

Državni tužilac je naložio istragu prošlog mjeseca. Na koncu, Clerides je u saopštenju naveo da su episkopove opaske zaslužile kritiku, ali da se ne mogu izjednačiti s pokušajem poticanja nasilja ili mržnje zbog seksualne orijentacije te da se ne mogu opisati kao govor mržnje kako je zakonom utvrđeno.

Nespretne i neinteligentne izjave

Dapače, rekao je da su opaske rečene u kontekstu otvorenog dijaloga o duhovnosti. Ipak, dodao je kiparski državni tužilac duhovni vođe "trebali bi izbjegavati nespretne i neinteligentne izjave".

Kipar je zakon o govoru mržnje usvojio prije četiri godine, ali policija do sada nije nijednom pokrenula postupak po pitanju homofobnog govora mržnje.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм