Мик Волас

Посланик Европског парламента: НАТО је терористичка организација која служи интересима Америке!

  • 10.07.2024. 15:07

НАТО је терористичка организација која служи интересима Сједињених Држава и војноиндустријског комплекса, поручио је ирски посланик у Европском парламенту Мик Волас.

"Алијанса је терористичка организација, умрљана крвљу невиних људи, која служи интересима америчке империје и војноиндустријског комплекса", написао је Волас на Иксу.


Ирски посланик не крије да се противи наоружавању Украјине, па је тако изјавио да су Сједињене Државе криве за уништење Украјине, коментаришући резултате анкете Си-Ен-Ена, у којој се 55 одсто Американаца противи да Конгрес САД додијели додатну помоћ Украјини јер сматра да је њихова држава "учинила довољно да помогне Кијеву".

"САД су већ учиниле довољно, уз помоћ ЕУ и НАТО, да униште ову земљу", написао је Волас на Иксу (бившем Твитеру).

Како је додао, Вашингтон и Запад довели су Украјину у јадно стање, тежећи својим геополитичким циљевима, упркос смрти њених становника.

Волас је и раније више пута позивао на прекид сукоба у Украјини и наглашавао да само западне земље имају користи од њега.

У уторак је у Вашингтону почео НАТО самит, који ће бити посљедњи за актуелног генералног секретара Алијансе Јенса Столтенберга, којег ће 1. октобра замијенити бивши премијер Холандије Марк Руте.

Пратите нас и путем Вибера