Saopštili zvaničnici

Potraga za nestalom podmornicom nije dala rezultate, vremena sve manje

  • Извор: СРНА
  • 21.06.2023. 20:56

Timovi iz SAD, Kanade i Francuske pretražili su više od 25.900 kilometara kvadratnih otvorenog mora, otprilike veličine Libana, u oblasti u Atlantiku gdje je nestala podmornica sa pet osoba, ali za sada nema rezultata, saopštili su danas zvaničnici.

Američka obalska straža saopštila je da su podvodni aparati na daljinsko upravljanje raspoređeni u oblasti gdje su kanadski avioni detektovali buku juče i danas koristeći sonare.

Kapetan obalske straže Džejmi Frederik rekao je na konferenciji za novinare da analiza te buke "nije rezultirala konkretnim zaključcima".

"Ne znamo o čemu je riječ. Tragamo u oblasti gdje se to čulo", rekao je Frederik.

Pogledajte animaciju koja prikazuje gdje bi se mogla nalaziti nestala podmornica

Pogledajte animaciju koja prikazuje gdje bi se mogla nalaziti nestala podmornica

Čak i ako podmornica bude pronađena, njeno izvlačenje biće veliki logistički izazov, s obzirom na ekstremne uslove kilometrima ispod površine.

Podmornica "Titan", dužine 6,7 metara, nestala je u nedjelju sa pet osoba kada je krenula u turistički obilazak ostataka "Titanika". Podmornica je izgubila kontakt sa svojim matičnim brodom na površini tokom dvočasovnog ronjenja.

Ispovijest njemačkog milionera koji je plovio nestalom podmornicom: Ne znam kako smo preživjeli

Ispovijest njemačkog milionera koji je plovio nestalom podmornicom: Ne znam kako smo preživjeli

Podmornica je imala zalihe vazduha za 96 sati, prema specifikacijama kompanije koja je njen vlasnik, što bi značilo da bi kiseonik mogao da nestane do sutra ujutru.

Stručnjaci navode da količina vazduha zavisi od niza faktora, uključujući to da li je podmornica i dalje neoštećena i da li ima struju. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм