"Ljudi, grlite svoju djecu svaki dan"

Potresno pismo majke koja je u požaru izgubila djecu i muža

  • 27.07.2018. 08:28

Iako proteklih dana mediji izvJeštavaju o brojnim tragičnim sudbinama stradalih i povrijeđenih u požarima u Grčkoj, jedna vijest je posebno potresla ljude širom planete - trinaestogodišnja djevojčica bježeći od vatre skočila je sa litice pravo u smrt. 

Njen identitet je utvrđen, a onda se javnosti obratila njena majka koja je u katastrofi izgubila i sina i muža.


"Pokušavam da budem jaka kao moja Evita. Ona je oduvijek bila snažna i to je dokazala više puta. Uvjerena sam da je Grigoris dao sve od sebe da spase djecu. Na kraju nije uspio i ne krivim ga. To je bila Božja volja", napisala je gospođa Futros u pismu čije dijelove je u televizijskoj emisiji "Atairiastes" pročitao novinar i njen prijatelj.

"Još mi u ušima odzvanjaju riječi mog Andreasa. Slatkim glasom mi je rekao: "Mama, plašim se, zabrinut sam, ali ne bi trebalo da dolaziš po nas. Ne želim ni da pokušaš da dođeš, sve je zatvoreno i nećeš uspjeti". Pokušala sam na kraju da dođem do njih, četiri sata sam se borila da prođem, ali nisam uspjela. Nemam riječi. Kada uspijem da identifikujem svoje momke, tada ću i sa sigurnošću moći da kažem: "Ostala sam bez svega. Ljudi, grlite svoju djecu svaki dan"", navela je majka čije ime nije saopšteno javnosti, piše "Protothema".

U vatrenoj stihiji na litici visokoj 15 metara sa koje je skočila Evita stradali su i njen brat Andreas (11) i otac Grigoris (54).

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм