У ДНР

Повлачимо се како бисмо сачували животе: Сирски признао територијалне губитке

  • Извор: РТ Балкан
  • 01.05.2024. 08:16

Јединице украјинске војске су се повукле из три села у Доњецкој Народној Републици, док руске снаге настављају да напредују западно од Доњецка, признао је главнокомандујући Оружаних снага Украјине генерал Александар Сирски.

Украјинске трупе повукле су се из села Бердичи и Семјоновка, сјеверозападно од Авдејевке и из Новомихајловке југозападно од Доњецка, написао је Сирски на свом званичном телеграм каналу. 

Скот Ритер: САД држи војну опрему у Пољској, чим пређе у Украјину - Русија је уништи

Скот Ритер: САД држи војну опрему у Пољској, чим пређе у Украјину - Русија је уништи

Према његовим ријечима, "бројчано надјачане" јединице украјинске војске су предале територију како би сачувале "живот и здравље својих бранилаца".

"Тренутно је најтежа ситуација на Покровском и Кураховском правцу, гдје се настављају жестоке борбе", написао је Сирски и додао: 

Представник Кине: Аутори и спонзори резолуције о Сребреници да консултују све стране

Представник Кине: Аутори и спонзори резолуције о Сребреници да консултују све стране

"Непријатељ је распоредио до четири бригаде на овим правцима и покушава да интензивира офанзиву западно од Авдејевке и Марјинке." 

Сирски је претходно признао да руске снаге нападају "дуж читаве линије фронта", дугачке око 1.000 км, док је током разговора са својим западним савезницима изјавио да се украјинска војска суочава са "тешком оперативном и стратешком ситуацијом, која има тенденцију да се додатно погорша".

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 АТВ интервју: Митрополит Тихон

    ''АТВ интервју: Митрополит Тихон

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.