Liban

Predsjednik odlazi sa funkcije, a nije izabran nasljednik

  • Извор: Индекс
  • 30.10.2022. 15:40

Predsjednik Libana Mičel Aoun uz klicanje svojih sljedbenika napustio je predsjedničku palatu dan prije isteka svog mandata.

Njegov mandat ističe sutra, a njegov nasljednik nije izabran, i upravo iz tog razloga bi mogao da nastane politički vakuum u zemlji koja se suočava s krizom.

Simpatizeri njegove stranke, od kojih su neki nosili portrete predsjednika u odlasku, kojeg mnogi zovu "generalom", stigli su do predsjedničke palate na brdu iznad glavnog grada Bejruta, gdje su neki čak proveli noć u šatorima kako bi ga ispratili do njegove privatne kuće.

"Došli smo da ispratimo predsjednika na kraju njegovog mandata, i da mu kažemo da smo s njim i da ćemo nastaviti borbu uz njega", rekla je jedna od pristalica.

Poslanici u libanskom parlamentu su četiri puta u samo mjesec dana bezuspješno pokušali da izaberu nasljednika, čiji se šestogodišnji mandat završava u ponedjeljak, što je izazvalo strah od produbljvanja političke krize.

Libanom trenutno upravlja tehnička vlada jer su političke podjele od parlamentarnih izbora spriječile formiranje nove vlade.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином