Na ulici

Predsjednik parlamenta pljunuo pješaka, traže hitnu ostavku

 • Извор: Вечерњи.хр
 • 08.04.2023. 14:45

Predsjednik jermenskog parlamenta Alen Simonjan izvinio se jer je ove nedjelje pljunuo pješaka.

Sve se desilo kada je jedan građanin na ulici političara navodno nazvao izdajicom. Predsjednik parlamenta je potom naredio svojim tjelohraniteljima da uhvate čovjeka, kojem je Simonjan pljunuo u lice, rekao je kasnije muškarac.

Simonjan nije porekao da je tako postupio, a o događaju je rekao: "Ubacite sebi u glavu da vaša drskost neće proći nekažnjeno, uvreda upućena legitimnim državnim vlastima će naići na legitiman odgovor".

"Žao mi je, izgubio sam kontrolu nad sobom zbog uvrede koja mi je bila upućena", napisao je četrdesettrogodišnji Simonjan na Fejsbuku.

Incident je izazvao žustru raspravu u jermenskim medijima.

Sutra praznujemo Cvijeti: Ovo su običaji i vjerovanja

Sutra praznujemo Cvijeti: Ovo su običaji i vjerovanja

Bivši jermenski predsjednik Levon Ter-Petrosjan jedna je od osoba koje su zatražile Simonjanovu ostavku.

Predsjednik parlamenta i jedan od vodećih članova vladajuće stranke Građanski ugovor našao se pod velikim pritiskom nakon što se proširila vijest o događaju.

Vlada u zemlji već se smatra oslabljenom nakon što je izgubila rat sa susjednim Azerbajdžanom za regiju Nagorno-Karabah 2020. godine.

Sukob je zemlju bacio u duboku krizu. Mnogi građani sporazum o prekidu vatre koji je potpisao jermenski premijer Nikol Pašinjan, kojim je Jermenija predala velike dijelove Nagorno-Karabaha, smatraju izdajom, prenosi Vecernji.hr.

(Foto: Wikipedia)

Тагови:
 • 07:00 Емисија: АТВ јутро

  Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

 • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

  ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.