Predsjednik UEFA

Predsjednik UEFA: Ne isključujem mogućnost formiranja regionalne lige

  • Извор: Танјуг
  • 13.01.2023. 18:03

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin izjavio je danas, na predstavljanju novog serijala sportskih emisija "(Ne)uspjeh prvaka sa Mariom Stanićem", da ne isključuje mogućnost formiranja regionalne lige, iako je svjestan, kako kaže, da bi bilo vrlo rizično organizovati je.

Mnoge poznate ličnosti iz svijeta sporta iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine došle su u Beograd, kako bi podržale novi projekat čiju produkciju potpisuju Telekom Srbija i Sportske igre mladih, a podršku je pružio i prvi čovjek UEFA Aleksander Čeferin. 

"Ovo je odličan projekat i drago mi je da sam dio toga. Važno je da djeca razumiju sport, da se bave sportom ali i da nauče da gube. Fascinira me to da su ovde uključena djeca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, što odraslima ponekad predstavlja problem", rekao je Čeferin i dodao da bi volio da se u budućnost i djeca iz Slovenije uključe u projekat.

Posljednjih godina sve se više govori o potencijalnom formiranju regionalne lige, po uzoru na nekadašnju ligu Jugoslavije.

"Ne isključujem mogućnost formiranja regionalne lige. Ipak, trenutno je mnogo rizično organizovati takvu ligu u okviru našeg regiona ili bivše države."

Na nedavno završenom Mundijalu u Kataru slavila je Argentina, a drugo i treće mjesto osvojile su selekcije iz Evrope, Francuska i Hrvatska.

"Iako je prvi put od 2002. godine neevropska država osvojila Svjetsko prvenstvo, opet su na ovom Mundijalu dominirale evropske ekipe. Osvojili su drugo i treće mjesto. Evropski fudbal je ispred drugih i tu konkurišu samo Brazil i Argentina, a njihovi svi igrači igraju u Evropi", rekao je prvi čovjek UEFA, i dodao da ne misli da je proširenje Svjetskog prvenstva u fudbal dobar potez FIFE.

"To je problem FIFE, ali po mom mišljenju, kvalitet će biti manji. Biće više nezanimljivih mečeva. Ipak, to nije problem UEFA-e, i baš iz tog razloga, Evropsko prvenstvo je kvalitetnije od Svjetskog", rekao je.

Čeferin je prokomentarisao i rezultat Srbije na Mundijalu u Kataru.

"Srbija uvijek može bolje. Svi učimo na greškama. Imali su Orlovi mnogo povrijeđenih igrača. EURO je blizu, znam da imate kvalitetnu ekipu i sve mogućnosti da napravite dobar rezultat", zaključio je Čeferin

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.