Nepal

Prije 17 godina u padu aviona poginuo pilot, sad je poginula njegova žena

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2023. 09:19

Najmanje 70 ljudi je poginulo, ali zvaničnici strahuju da su sve 72 osobe koje su putovale avionom poginule u najgoroj avio nesreći u Nepalu od 1992. godine.

Među poginulima je vjerojatno i kopilot Anja Khatiwada (44), čiji je suprug takođe poginuo u avio nesreći koja se dogodila prije 17 godina. Khatiwada se pridružila nepalskom Yeti Airlinesu 2010. godine. 

Njen suprug Dipak Pokhrel je 2006. poginuo u padu malog putničkog aviona, koji je vozio za domaćeg prevoznika, nekoliko minuta prije predviđenog slijetanja. Khatiwada je platila svoje satove letenja isplatom od osiguranja koju je dobila nakon Pokhrelove smrti, potvrdio je portparol avio kompanije Sudarshan Bartaula. 

Tijelo kapetana leta je identifikovano

Avion Yeti Airlinesa, u kojem se nalazila Khatiwada, letio je od Katmandua do Pokhare, polazišta za ekspedicije na znamenitu planinu Annapurna. Khatiwada, koja je imala više od 6400 sati letenja, već je letjela ovom popularnom turističkom rutom, piše Daily Mail

Tijelo kapetana leta, koji je imao više od 21.900 sati leta, pronađeno je i identifikovano. Khatiwadini ostaci nisu identifikovani, ali se strahuje da je mrtva. "U nedjelju je upravljala avionom s pilotom instruktorom, što je standardna procedura avio kompanije", rekao je zvaničnik Yeti Airlinesa, koji je osobno poznavao Khatiwadu.

Pronađene obje crne kutije

"Uvijek je bila spremna preuzeti bilo koju dužnost i već je prije letjela u Pokharu", rekao je zvaničnik koji je želio ostati anoniman jer nije ovlašten razgovarati s medijima. Podsjetimo, avion ATR-72 se juče srušio u klanac u blizini aerodroma Pokhara i zapalio se. 

Spasilačke ekipe pronašle su obje crne kutije putničkog aviona, koji se srušio po vedrom vremenu. Podaci kutije koja bilježi informacije o letu te druge koja snima razgovore iz pilotske kabine s kontrolom leta mogli bi pomoći istrazi da odredi uzrok pada aviona.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.