"Ponio me momenat"

Prijete mu decenije robije - podigao noge na sto Nensi Pelosi

  • Извор: РТС
  • 24.01.2023. 09:17

Porota iz Vašingtona osudila je Ričarda Barneta, koji je 6. januara 2021, kada su demonstranti preplavili Kapitol, podigao noge na sto predsjednice Kongresa Nensi Pelosi. Prijete mu decenije robije.

Ričard Barnet je pozirao pred kamerama nakon što je upao u kancelariju Nensi Pelosi. Prema navodima zvaničnika, on je bio naoružan pištoljem za omamljivanje i mogao je da naudi Pelosijevoj.

Porota je raspravljala manje od tri sata prije nego što je Barneta osudila po svih osam optužbi, između ostalog za ometanje službenog postupka, ulazak i boravak u zgradi ili na terenu sa smrtonosnim oružjem i krađu državne imovine.

Tužioci su tvrdili da je Barnet (62) došao u Vašington iz svog doma u Arkanzasu, udaljenog 1.600 kilometara, spreman za nasilje.

"Možemo samo da zamislimo šta bi se dogodilo da je (Pelosijeva) bila tamo u to vrijeme", navela je savezna tužiteljka Alison Praut.

Nensi Pelosi, koja je u to vrijeme bila predsjednica Predstavničkog doma, bila je primorana da pobjegne iz dvorane sa drugim poslanicima kad su demonstranti upali u zgradu.

Barnet, bivši vatrogasac, tvrdio je da ga je "ponio momenat", a nakon presude je rekao da nije dobio pravično suđenje jer porotu nisu činili njegovi "vršnjaci". Advokat je najavio da će se žaliti.

Sudija mu je dozvolio da ostane na slobodi do izricanja kazne 3. maja, a mogao bi da dobije decenije robije.

Suđenje Barnetu bilo je jedno od najzanimljivijih kada je riječ o upadu u Kongres 6. januara 2021. Više od 940 ljudi optuženo je za savezne zločine, a skoro 500 ih je do sada priznalo krivicu.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб