Poznati ruski pisac

Prilepin: Još od 2017. godine su željeli da me ubiju

  • Извор: Спутник Србија
  • 08.05.2023. 17:55

Poznati ruski pisac Zahar Prilepin ispričao je da je još 2017. godine bio upozoren da ukrajinski militanti žele da ga ubiju.

Te godine su demineri dva puta „uklonili nagazne mine“ u blizini kuće u Donjecku, rekao je pisac.

„Posljednji put sam dobio upozorenje od naših specijalnih službi prije nego što sam napustio LNR – aktivni sam oficir Ruske garde. Upozorili su me da je u gradu aktivno nekoliko grupa, i zamolili me da budem oprezan. Tako sam živio, nekako sam se čak i navikao na to, koliko je to bilo moguće“, rekao je on. Pisac je napomenuo da ono što se dogodilo neće uticati na njegove aktivnosti i odluku da služi po ugovoru u Nacionalnoj gardi.

Ranjen Zahar Prilepin, automobil ruskog pisca odletio u vazduh

Ranjen Zahar Prilepin, automobil ruskog pisca odletio u vazduh

Prilepin je trenutno u bolnici, njegovo stanje je stabilno, navela je pres služba.

U subotu je Prilepinov automobil dignut u vazduh na auto-putu u Nižegorodskoj oblasti. U eksploziji je poginuo vozač automobila, a Prilepin je ranjen. Pisac je hospitalizovan sa prelomima i potresom mozga u bolnici u Nižnjem Novgorodu, gdje je operisan i uveden u veštačku komu.

Prilepinova pres služba javila je da je od posljedica eksplozije poginuo Aleksandar Šubin, pripadnik bataljona „Oplot“ Ruske garde. Policija je nakon toga privela muškarca umješanog u dizanje automobila u vazduh. Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivični postupak prema članu teroristički napad.

Тагови: