Sa Kosova i Metohije

Priveden muškarca zbog sumnje da je povezan sa Islamskom državom

  • 12.06.2019. 21:12

U Njemačkoj je uhapšen Hasan Redžan B. (31), sa Kosova i Metohije, koji se sumnjiči za podršku tzv. Islamskoj državi i kršenju njemačkih zakona o izvozu, saopšteno je iz Saveznog tužilaštva.

Kako prenosi AP, on je uhapšen u oblasti Pineberg, nedaleko od Hamburga. Osumnjičeni je tokom 2016. i 2017. obavio 11 novčanih transakcija u korist tzv. Islamske države, te da je 2015. novac prebacio i neimenovanoj muškoj osobi iz Sjeverne Makedonije, koji je želio da se pridruži islamskim teroristima na sirijskim ratištima.

Prema navodima tužilaštva, osumnjičeni je izvršio transakcije u vrijednosti od oko 15.000 evra, pri čemu je osumnjičeni u najvećem broju slučajeva djelovao kao posrednik.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм