На западу Бјелорусије

"Приведени украјински диверзанти, превозили експлозив"

  • 16.02.2024. 13:08

На бјелоруско-украјинској граници приведена је група диверзаната који су пребацивали експлозив за нападе на територији Русије и Бјелорусије, саопштио је бјелоруски предсједник Александар Лукашенко.

Он је навео да је јутрос обавјештен да је неколико диверзаната приведено на граници.

"Грађани Украјине су превозили експлозив да би извршили саботажу, прије свега на територији Русије и Бјелорусије", казао је Лукашенко.

Он је појаснио да су током заједничке операције специјалних служби и војске сви диверзанти приведени, а међу њима је и један становник Бјелорусије.

Лукашенко је нагласио да је њему, као предсједнику, и цијелом систему државне власти потребна јединствена подршка бјелоруског народа.

Он је додао да се овакве ствари дешавају два, три пута недјељно.

"Можемо ли да будемо мирни? Не можемо. И нама и мени као предсједнику, и власти, веома је важна подршка и јединство свих нас и нашег народа", закључио је Лукашенко.

Раније је регионални лист "Светлаје житце" јавио да је у Лелчичком округу уведен режим противтерористичке операције.

Лукашенко је рекао и да бјелоруска опозиција води преговоре на Западу о припајању републици западних територија Русије у случају неуспјеха специјалне војне операције у Украјини.

"Пољска полаже право на западне дијелове Бјелорусије, а у случају пораза Русије Бјелорусији ће припојити неке западне дијелове Русије. Другим ријечима, нама би придодали нешто од Смоленске, Брјанске, можда и Псковске области. А западну Бјелорусију морамо (до Минска је граница била) да дамо Пољској. Ко може да се сложи с тим? Неко и може, али ја никао", навео је Лукашенко.

Како је истакао, Бјелорусија не претендује на Вилњус, на руске, ни на украјинске или било чије друге територије.

"Довољно нам је оно што смо историјски добили. То су наше бјелоруске земље. Борићемо се до краја за њих", закључио је Лукашенко, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.