Bjelorusija

Procurio navodni Prigožinov razgovor s Vagnerovcima

  • Извор: Агенције
  • 20.07.2023. 11:27

Šef plaćenićke grupe Vagner Jevgenij Prigožin navodno je razgovarao sa svojim borcima u Bjelorusiji.

Sada se pojavio i navodni snimak njegovog govora.

"Sada ovo što se događa na frontu je sramota u kojoj ne trebamo učestvovati. I čekati trenutak kada ćemo se moći maksimalno dokazati. Zato je odlučeno da ćemo ostati ovdje u Bjelorusiji neko vrijeme", rekao je Prigožin.

Nakon toga je šef plaćenika rekao da tokom svog boravka u Bjelorusiji planira učiniti “bjelorusku vojsku drugom vojskom na svijetu”.

"I, ako treba, zauzećemo se za njih", kazao je on.

Takođe je rekao da se Vagner sada priprema za “novo putovanje, u Afriku” i mogući povratak u rat u Ukrajini, “kada budu sigurni da neće biti prisiljeni sramotiti sebe i svoje iskustvo”.

Još uvijek nema potvrde da je snimak autentičan.


Banjalučani, oprez: Sa rasvjetnih stubova vise poklopci

Banjalučani, oprez: Sa rasvjetnih stubova vise poklopci

Telegram kanal blizak grupi, objavio je izjavu člana “vijeća komandanata” kodnog imena “Marks”, koji tvrdi da će u Bjelorusiju doći do 10.000 plaćenika. 

Tu je brojku naveo, komentarišući izjavu poslanika Državne dume Vladimira Šamanova, koji je rekao da je 32-33.000 plaćenika Vagner potpisalo ugovore s Ministarstvom odbrane, dok je još sedam do deset hiljada s Jevgenijem Prigožinom.

Marks tvrdi da brojka od 33.000 nije tačna. Prema njegovim riječima, u PMC Vagner tokom borbi u Ukrajini učestvovao je sa ukupno 78.000 boraca, od kojih su 49.000 zarobljenici.

U trenutku zauzimanja Bahmuta ubijeno je 22.000 plaćenika, još 40.000 ranjeno.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: