Dobio 20 mjeseci robije

Proganjao ženu po cijeloj zemlji, živio u šatoru kod njenog stana

  • Извор: Телеграф
  • 14.03.2023. 22:23

Letonac Igor Gorbočov (41) uhapšen je u Velikoj Britaniji pošto je proganjao ženu do te mjere da se za njom selio od grada do grada, zaposlio u istoj firmi, sve dok na kraju nije živio u šatoru u blizini njenog stana.

Gorbočov je prethodno osuđivan za porodično nasilje prema toj ženi i imao je zabranu prilaska. Nesrećna žena se preselila iz Bedfordšira na sjever Jorkšira tajno, ali ju je on pronašao i nastavio da je prati.

Zaposlio se u fabrici gdje je ona radila i stalno se pojavljivao pijan pred njenim vratima, prenosi newsyahoo.com.

Otpušten je pošto je žena pokazala direktoru da Igor ima zabranu prilaska, ali je on ostao u istom gradu i nastavio da je prati.

Kada je policija uhapsila Gorbočova zbog druge stvari, on je tvrdio da živi sa ženom na njenoj adresi i uhapšen je zbog kršenja zabrane prilaska i pušten uz kauciju.

Uprkos tome, nastavio je da dolazi kod nje dva do tri puta nedjeljno, sve dok na kraju nije uhvaćen u njenoj kući u oktobru prošle godine. Tada je policiji dao lažno ime i tvrdio da mijenja bravu, navodi se u sudskim dokumentima.

"Veoma se plašim da budem sama kod kuće, a ne mogu ni da idem na posao. Puno odsustvujem od kuće jer se bojim. Boravim kod prijatelja", rekla je žena na sudu.

Advokat osumnjičenog Heri Bredford rekao je da on želi da se vrati u Bedforšir da radi sa svojim bratom i šalje novac porodici u Letoniji.

Gorbočov, koji je u pritvoru od oktobra, u potpunosti podržava da odluka o zabrani prilaska ženi ostane na snazi, dodao je advokat.

Sudija Sajmon Hiki je ocijenio da osumnjičeni predstavlja opasnost po žrtvu.

"U julu 2022. ste se nenajavljeno i neočekivano pojavili na njenoj adresi. Nije vas pustila i zamolila vas je da odete. Počeli ste da živite u šatoru u obližnjoj šumi", rekao je on.

Gorbočov koji je pratio suđenje pomoću prevodioca za ruski jezik, osuđen je na 20 mjeseci zatvora, a zabrana prilaska produžena mu je na pet godina.

Ne samo da ne smije da kontaktira ženu, niti da joj dolazi na kućnu adresu ili radno mjesto, već mu je takođe zabranjeno da joj se obraća u postovima na bilo kojoj društvenoj mreži.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)