Indija

Proglašen mrtvim pa oživio poslije 8 mjeseci: DNK test otklonio sumnju

  • Извор: Б92
  • 16.02.2023. 13:24

Muškarac iz Indije koji je proglašen mrtvim, a zatim kremiran, pojavio se živ i zdrav osam mjeseci kasnije, i porodicu ostavio u, malo je reći, šoku.

Policija iz grada Margao u Goi pronašla je u utorak uveče Dipaka Balakrišnana Kandija u hotelu koji se nalazi u starom dijelu grada. Nakon toga su Dipaka prebacili u pritvor, gdje su utvrdili o čemu se zapravo radi. Naime, policija je shvatila da tijelo koje je prije 8 mjeseci kremirano nije bilo njegovo, piše The Times of India a prenosi Daily Mail.

Policijski izvori rekli su da je Dipak nestao 7. juna prošle godine iz grada Mepajura, koji se nalazi u okrugu Kerala i oko 540 kilometara južno od Margaa.

Prijava za nestanak podnijeta je lokalnoj policijskoj stanici. Međutim, 17. jula, tijelo muškarca pronađeno na plaži u Kerali pogrešno je identifikovano kao Dipak.

Dipakova porodica je obavila posljednje obrede, ali nekoliko dana kasnije, policija Kerale je shvatila da kremirano tijelo u stvari pripada Iršadu, čovjeku koji je takođe nestao.

DNK test koji je urađen na uzorcima Dipakovih ostataka potvrdio je da je došlo do zamjene identiteta. Potom je pokrenuta potraga, a istragu je preuzeo kriminalistički ogranak.

U utorak je gradska policija Margaoa bila angažovana na rutinskom nadzoru hotela. Tokom nasumične provjere liste gostiju hotela, naišli su na Aadhar broj – jedinstveni identifikacioni broj koji mogu dobrovoljno dobiti građani Indije i strani državljani. Upravo je ovo odalo Dipakov identitet.

Dipak je rekao policiji da je putovao na razna mjesta, uključujući Džajpur, Delhi i Pendžab, prije nego što je nedavno stigao u Gou.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска