Etiopija

Proglašeno primirje u oblasti Tigraj

  • 28.06.2021. 22:04

Vlada Etiopije proglasila je primirje u oblasti Tigraj, prihvativši tako pozive na neposredno, jednostrano proglašenje prekida vatre, prenosi "Pres asošiejted".

Državni mediji prenijeli su saopštenje vlasti u kojem se navodi da je Vlada "pozitivno prihvatila pozive na primirje".

Saopštenje je izdato nakon što je privremena administracija u Tigraju napustila glavni grad te oblasti Mekele i pozvala na primirje iz humanitarnih razloga, koje je bilo neophodno kako bi se omogućila isporuka humanitarne pomoći.

Vlasti Etiopije navele su da će primirje trajati do kraja sezone sadnje, koja se završava u septembru.

"Vlada ima odgovornost da pronađe političko rješenje za problem", izjavio je šef privremene administracije u Tigraju Abraham Belaj.

Hiljade ljudi ubijeno je tokom sukoba snaga koje se bore na strani vlasti i vojnih snaga u Tigraju.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.