Дивљају шумски пожари

Проглашено ванредно стање у Тексасу, постројење за нуклеарно оружје обуставило рад!

 • 28.02.2024. 10:38

У Тексасу дивљају шумски пожари, а ватра је захватила више од 200.000 хектара и стигла до насељених мјеста, преноси Си-Ен-Ен.

Гувернер те америчке државе Грег Абот прогласио је ванредно стање у 60 округа.

"Прогласио сам ванредно стање како бих обезбиједио брзу мобилизацију неопходних ресурса за отклањање посљедица разорних шумских пожара", казао је Абот.

Према његовим ријечима, у условима сувог, вјетровитог времена, ризик од ширења пожара у наредним данима је све већи.

Фабрика "Пантекс", главно постројење за монтажу и демонтажу америчког нуклеарног арсенала, обуставила је рад због шумских пожара који су се проширили у близини њених објеката, у тексашком граду Панхендлу.

За заштиту објеката изграђена је "противпожарна баријера", објаснили су у фабрици прецизирајући да је активан пожар сјеверно од фабрике.

Власти у неколико округа најавиле су евакуацију локалног становништва. Узроци пожара су, како се наводи, висока температура, сув ваздух и ударни вјетар.

Раније је шумска служба Тексаса пријавила пожаре у неколико округа. 

Како су навели, највећи од њих забиљежен је у округу Хачинсон, преноси РТ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 20:10 Емисија: Прича се

  '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

 • 23:30 Ноћни програм

  Ноћни програм