Merilend

Prolaznici su ubrzo shvatili da je neko zarobljen: Žena zapalila kuću, zatim sjela na stolicu gledala kako gori

  • 06.05.2021.16:20

Policija u Merilendu uhapsila je ženu (47) zbog pokušaja ubistva, nakon što je 29. aprila zapalila svoju kuću u kojoj je bila jedna osoba, iznijela stolicu u dvorište i gledala kako gori.

Kako prenosi Wmar Baltimore, osumnjičena 47-godišnjakinja Gejl Metvali snimljena je kako sjedi ispred kuće s knjigom u rukama i posmatra kako njen dom u Elktonu nestaje u plamenu.

Svjedoci su potvrdili kako je osumnjičena vatru zapalila na nekoliko mjesta u kući prije nego što je išetala i zavalila u stolicu.

Na snimku se čuje kako jedan muškarac viče da je zapalila kante za smeće.

– Ne mogu da vjerujem, kuća joj gori, a ona tu kulira i sve posmatra – rekao je on.

U roku od samo nekoliko trenutaka cijela kuća je bila obavijena crnim dimom. Nakon što su čuli pozive u pomoć, prolaznici su ubrzo shvatili da je neko zarobljen u kući.

Prolaznici su uspjeli da izvuku Blendu Holbruk, koja je ostala zarobljena u podrumu. U međuvremenu je osumnjičena pobjegla, ali je uhvaćena  nekoliko ulica dalje.

Mediji prenose da je osumnjičena živjela u kući s Blendom Holbruk i još dvoje stanara, koji nisu bili u kući u trenutku požara.

Za sada nije poznat razlog podmetanja požara, ali mediji prenose da je osumnjičenoj dijagnostikovano nekoliko psihičkih poremećaja.

Tagovi: