U okrugu Bistrica-Nasaud

Pronađena bespilotna letjelica u Rumuniji: Za sada se ne zna odakle je doletjela

  • Извор: Телеграф
  • 14.03.2022. 15:01

U okrugu Bistrica-Nasaud u Rumuniji pronađena je bespilotna letjelica, a iz rumunskog tužilaštva kažu da je pokrenut krivični postupak i da se za sada ne zna odakle je doletjela.

- Za sada nije utvrđeno porjeklo letjelice, a nije identifikovan ni njen vlasnik. U toku je istraga kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima je letjela i kako bi se identifikovao pilot - naveli su tužioci okruga Kluž, a prenosi AP.

Iz policije okruga Bistrica-Nasaud rekli su za američku agenciju da je letjelicu pronašao mladić u nedjelju u polju u blizini svoje kuće.

- On je vidio da je letjelica pala između drveća, ali joj je prišao tek uveče, kada je završio sa poslom. Stavio ju je prikolicu i odnio kući, a zatim pozvao policiju - prenose rumunski mediji.

Mediji pišu da dron nije bio opremljen municijom i da se radi o modelu koji se koristi u misijama izviđanja ili obeležavanja. Ove informacije još uvek nisu zvanično potvrđene.

Teren na kojem je pronađena letelica nalazi se 60 km od granice sa Ukrajinom i nije isključeno da je letelica došla iz zone sukoba.

Stručnjaci smatraju da je dron najvjerovatnije izmakao kontroli i letio je haotično sve dok nije ostao bez goriva. Istražitelji su takođe proverili rezervoar. Bio je veličine boce od dva litra i bio je prazan, prenose mediji.

Dodaje se i da je pronađen padobran, koji je služio za sletanje. U toku je istraga.

Podsetimo, u četvrtak uveče je u polju u blizini Studentskog doma u Zagrebu pala bespilotna letjelica sovjetske proizvodnje, nakon što je preletela Rumuniju i Mađarsku, a tom prilikom je oštećeno 40 automobila, ali nije bilo povrijeđenih.

U ostacima te letjelice pronađeni su ostaci avio bombe.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм