Militanti siju smrt

Pronađena tijela sedam žrtava Islamske države

  • 19.06.2018. 16:30

Tijela sedam ubijenih pastira i zemljoradnika pronađena su nakon što su militanti Islamske države oteli na desetine ljudi u pustinjskom području u centralnom Iraku, izjavio je predsjednik lokalnog opštinskog vijeća Ali el Navaf.

 On je za AFP rekao da su islamisti izvršili napad na nekoliko udaljenih sela i da su oteli 30 mještana. 

"Tijela sedam mještana su pronađena, a pripadnici bezbjednosnih snaga su u potrazi za ostalima", rekao je Navaf. 

Navaf je dodao da je ovo područje u centralnom Iraku bilo gusto naseljeno, ali da sada ima manje stanovnika, jer je situacija postala veoma opasna po mještane, koji žive od stočarstva ili poljoprivrede. 

On je rekao da se mještani nisu mogli braniti, jer su njihovo oružje prvo zaplijenile snage predvođene vojskom SAD 2003. godine, a zatim militanti Islamske države 2014. godine, da bi, nakon njih, oružje mještana zaplijenile bezbjednosne snage Iraka. 

Uprkos saopštenju da je Islamska država poražena u decembru prošle godine, ekstremisti su nastavili da vrše napade u udaljenim pustinjskim područjima. 

Navaf je izjavio da su militanti Islamske države u posljednjih nekoliko sedmica "ohrabreni" i da djeluju ne samo tokom noći, već i po danu i da putuju u većim konvojima. 

"Sada se incidenti dešavaju svakog dana", rekao je Navaf. 

Militanti Islamske države juče su ubili trojicu vozača kamiona, u napadu koji je izvršen na auto-putu koji povezuje iračke gradove Bagdad i Kirkuk.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм