Osuđen beskućnik  

Provalio u Bakingemsku palatu i odspavao u vrtu

  • 04.08.2018. 15:01

U kompleks Bakingemske palate provalio je beskućnik, koji je četiri sata spavao u vrtu zvanične rezidencije britanske kraljice.

On je nakon toga uhapšen i osuđen na 28 dana zatvora.

Stiven Loulor (44) je u zaštićeni kraljevski kompleks ušao 16. jula i slomio oglasnu tablu pričvršćenu za metalnu rešetku kako bi je iskoristio kao ležaj, saopštio je danas Vestminsterski sud, prenosi portal Metro.

Bezbjednosni zvaničnici su Loulora zatekli kako spava u blizini jugoistočnog ugla palate nešto poslije 05:00 sati ujutro, a on je na polomljenu tablu legao oko 01:00 sat. 

Advokatica beskućnika kaže da je on "samo želeo da malo spava" i da se izvinjava što je napravio probleme. Loulor, koji se sudu obratio putem video-linka, priznao je da je kriv i za nanošenje štete i za ulazak na zaštićenu teritoriju, rekavši da je "tamo želeo da se skloni sa ulice". 

"Znali ste gde ulazite, a trebalo bi da ste znali i kakve će to imati posljedice kad je reč o bezbjednosti i troškovima. Ranije ste 70 puta osuđivani, a ovo je samo još jedan prestup u vašem strašnom nizu", rekao je sudija. Loulor, koji je pričinio štetu u vrijednosti od 210 funti, osuđen je na 28 dana zatvora zbog provale na zaštićen posed i na 21 dan iza rešetaka zbog nanijete štete, a kazne će izdržavati istovremeno.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм