Njemačka

Provalio u ZOO vrt i odrubio glavu pingvinu

  • Извор: Агенције
  • 31.08.2023. 12:42

Jeziv slučaj uznemirio je njemačku javnost. Naime, neko je ušao u ZOO vrt, odrubio glavu pingvinu i ostavio je uz njegovo tijelo.

Mučan prizor zatekli su zaposlenici ZOO vrsta u njemačkom Rostoku kad su u utorak ujutro, 29. avgusta, ušli u dio gdje su pingvini kako bi ga očistili.

Obezglavljeni Humboldtov pingvin pronađen je kako leži na tlu s odsječenom glavom pored sebe i krvavim kamenom.

Policija kaže da nije jasno je li pingvin ubijen na mjestu gdje je pronađeno njegovo tijelo ili je premješten nakon što je usmrćen.

Pošto mu je glava odrezana, napad druge životinje čini se malo vjerovatnim, rekli su čuvari zoološkog vrta.


Nesvakidašnja nesreća u BiH: Autom udario divljeg konja

Nesvakidašnja nesreća u BiH: Autom udario divljeg konja

Portparol policije Derte Lemke potvrdila je istragu.

"Zbog načina na koji je Humboldtov pingvin pronađen trenutno se ne može isključiti da je životinja umrla zbog spoljašnjeg uticaja. Forenzički tim policije iz Rostoka trenutno osigurava dokaze na mjestu otkrića u zoološkom vrtu", istaknula je Lemke.

Zoološki vrt u Rostoku dom je za više od 6.500 životinja i najveći je životinjski park u pokrajini Meklenburg-Vorpomern.

Nekoliko je puta nagrađen nagradom "Best European Zoo Award". U njemu zadnjih nekoliko godina nije bilo napada ili zlostavljanja životinja, piše "Daily Mail"

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм