Убио и ранио више особа

Прва фотографија нападача из Прага

  • Извор: Телеграф
  • 21.12.2023. 16:50

У пуцњави на Универзитету у центру Прага, на лицу места је неколико мртвих и десетине повређених, а сада се на мрежама појавила фотографија наводног нападача са оружјем у рукама.

На друштвеној мрежи Икс појавила се фотографија на којој је наводни нападач који је извео данашњи масакр, који је касније елиминисан.

"На основу првих информација можемо потврдити да на лицу мјеста има мртвих и повријеђених. Тренутно је на лицу мјеста у току полицијска интервенција, читав трг Јана Палаха и околина је потпуно затворен", саопштила је полиција.

На снимцима са лица мјеста види се како људи истрчавају из зграде Факултета уметности Карловог универзитета, окружени полицајцима, пише "novinky".

Како наводи ЧТК, ученици на интернету међусобно дијеле информације да су људи закључани у учионицама или библиотеци и да се евакуишу и ученици из учионица у улици Целетна.

Спасилачка служба је саопштила да је на лице мјеста изашао велики број екипа, као и специјално возило "Голем" које се користи у масовним катастрофама.

"На лицу мјеста вјероватно има још повријеђених. Још немамо информације о врсти и броју повријеђених", додали су спасиоци.

Како наводи агенција Акту.цз, нападач је можда употребио дугачко оружје са оптиком.

Људи у паници бјежали са мјеста пуцњаве: Појавили се први снимци из Прага

Људи у паници бјежали са мјеста пуцњаве: Појавили се први снимци из Прага

Портпаролка Факултета уметности Карловог универзитета потврдила је да се инцидент тиче њихове школе.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.