Raste pritisak na bolnice

Prvi put preko 3.000 zaraženih u Tokiju

  • Извор: СРНА
  • 28.07.2021. 11:15

Dnevni broj inficiranih virusom korona u Tokiju nastavlja da raste i prvi put je prešao 3.000, javili su lokalni japanski mediji, a u bolnicama se osjeća sve veći pritisak.

Ovakav razvoj situacije mogao bi da predstavlja problem za premijera Jošihidea Sugu, koji se založio za održavanje Olimpijskih igara u ovom gradu urkos pandemiji.

Sugin rejting je trenutno na najnižem nivou od kada je u septembru stupio na dužnost, a opšti izbori održavaju se sljedeće godine.

Guverneri tri prefekture u blizini Tokija zatražiće od Vlade da proglasi vanredno stanje u njihovim oblastima, rekao je jedan kabinetski ministar. Juče je potvrđeno 2.848 infekcija.

Šef radne grupe za borbu protiv epidemije Jasutoši Nišimura izjavio je da se očekuje rast dnevnog broja zaraženih u narednom periodu i da testiranje kasni zbog prazničnih dana prošle sedmice.

Organizatori Olimpijskih igara danas su registrovali 16 novih infekcija povezanih sa takmičenjima, a od 1. jula ih je ukupno 169.

Među novim slučajevima zaraze nema sportista, a do sada ih je inficirano ukupno 17.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.