Турска

Првоосумњиченом за убиство 14-годишње Вање Горчевске одређен притвор

  • 29.12.2023. 15:21

Првоосумњиченом у случају убиства 14-годишње Вање Горчевске и 74-годишњег Панче Жежовског у Сјеверној Македонији, Љупчу Палевском, одређен је притвор у трајању од 40 дана у затвору Беликсир у Турској, саопштило је данас македонско министарство правде.

У саопштењу се наводи да је турско јавно тужилаштво истакло у допису упућеном македонском правосуђу да је Палевском одређен притвор да би се омогућило његово изручење Сјеверној Македонији гдје је осумњичен за убиство 14-годишње Вање, објавила је телевизија Телма.

Македонско министарство правде је раније овога мјесеца саопштило да ће поступак изручења Палевског трајати неколико мјесеци.

Палевски је ухапшен у Турској након што је за њим расписана међународна потјерница.

Истрага о убиству Вање Горчевске и Панче Жежовског почела је почетком овог мјесеца, а поред Палевског, осумњичени су и Велибор Манев, Влатко Кешишов и Боре Видевски који се терете за саучесништво и налазе се у притвору у Скопљу. 

У притвору су и Вањин отац Александар Ђорђевски који се сумњичи да је помагао у отмици тако што је са осталим осумњиченима дијелио информације о кретању своје кћерке, како су тада саопштиле власти, и Стефан Димковски који је довезао из Србије у Турску првоосумњиченог Палевског.

Малољетна Вања и Панче Жежовски из Велеса, који су пријављени као нестали 27. односно 24. новембра, пронађени су мртви код Скопља и Велеса 3. децембра.

Пратите нас и путем Вибера

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм