Najprestižnije nagrade u oblasti novinarstva

Pulicer: Među nagrađenima Rojters, Njujork tajms i Vašington post

  • 16.04.2019. 09:47

Najprestižnije američko priznanje u oblasti novinarstva Pulicerova nagrada dodijeljena je Njujork tajmsu, Vašington postu, Njujorkeru, Pres demokratu i Rojtersu.

Nagrade su dodijeljene na Univerzitetu Kolumbija, a među nagrađenim listovima nalaze se, između ostalih, San sentinel, Pitsburg post, Los Anđeles tajms, Advokat, Vol strit džurnal i AP.

Zaposleni u Pitsburg postu dobili su nagradu za usredsređeno i saosjećajno izvještavanje o masakru u sinagogi u Pitsburgu.

Met Hamilton, Harijet Rajan i Pol Pringl iz Los Anđeles tajmsa nagrađeni su za izvještavanje o ginekologu sa Univerziteta Јužna Kalifornija, koji je optužen za zlostavljanje nekoliko stotina mladih žena u više od 25 godina.

Pulicerova nagrada dodijeljena je i novinarima Njujork tajmsa Dejvidu Barstou, Suzan Kreg i Rasu Betneru za osamnaestomjesečnu istragu o finansijama predsjednika SAD Donalda Trampa.

Među nagrađenima za lokalno izvještavanje nalaze se novinari lista Advokat, dok su na nacionalnom nivou nagradu dobili zaposleni u "Vol strit džurnalu".

Kada se radi o međunarodnom izvještavanju, nagrađeni su novinari agencije AP Megi Majkl, Mad el Zikri i Nariman el Mofti.

Novinari Rojtersa Va Lon i Kjav So O nagrađeni su za izvještavanje o vojsci i budističkim stanovnicima Mjanmara odgovornim za protjerivanje i ubistva Rohinja u toj zemlji.

Prestižnu nagradu u oblasti novinarstva dobili su još i Hana Drajer, Toni Mesendžer, Karlos Lozada, Brent Stejpls, Darin Bel, fotograf Vašington posta Lorenco Tunjoli, kao i fotografi Rojtersa.

U kategoriji pisanja, drame i muzike nagrađeni su Ričard Pauers, Džeki Siblis Druri, Frederik Daglas, Džefri Stjuart, Forest Gander, Eliza Grisvold i Elen Rid.

Posebna nagrada dodijeljena je novinarima Kapital gazete iz Anapolisa u Merilendu, kao i legendarnoj pjevačici soula Areti Frenklin, za neizbrisiv doprinos američkoj muzici i kulturi.
 

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм