Predsjednik Rusije

Putin čestitao Božić

  • Извор: Sputnjik
  • 07.01.2023. 08:52

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Božić svim pravoslavnim hrišćanima, svim građanima Rusije.

- Ovaj svijetli praznik omiljen svima nadahnjuje ljude na dobra djela i ambicije, služi kao potvrda neprolaznih duhovnih vrednosti i moralnih orijentira u društvu, kao što su milosrđe, saosjećanje, dobrota i pravda. Sa velikim zadovoljstvom ističem ogroman kreativni doprinos Ruske pravoslavne crkve i drugih hrišćanskih konfesija u Rusiji u uspostavljanju jedinstva društva, očuvanju našeg istorijskog sjećanja, vaspitavanju mladih, jačanju porodice - navodi se u Putinovoj čestitki.

Kako je saopštio Kremlj, u poruci se ukazuje i na to da crkvene organizacije imaju za prioritet podršku međunacionalnog i međuverskog mira i jedinstva u Rusiji, brinu se o onima kojima je pomoć potrebna, pružaju podršku ruskim vojnicima koji učestvuju u specijalnoj operaciji.

- Takav veliki, mnogostrani, istinski podvižnički rad zaslužuje iskreno poštovanje. Pravoslavnim hrišćanima koji slave Božić želim zdravlje, uspjeh i sve najbolje - poručio je ruski predsjednik.

Na dan rođenja Hristovog, ruski predsjednik Vladimir Putin prisustvovao je bogosluženju u Blagoveštenskoj sabornoj crkvi u Moskovskom Kremlju.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм