Руски предсједник

Путин: Идиоти аплаудирали нацисти

  • Извор: СРНА
  • 06.10.2023. 11:13

Руски предсједник Владимир Путин назвао је бившег предсједника доњег дома канадског парламента Ентонија Роту "идиотом", јер је у парламенту аплаудирао Украјинцу који се као нациста брио против Руса током Другог свјетског рата.

Бившем нацисти Јарославу Хинки аплаудирали су парламентарци и премијер Канаде Џастин Трудо, те украјински предсједник Владимир Зеленски, а да притом, наводно, нико од њих није знао ништа о његовој нацистичкој прошлости.

Рота је, суочен са скандалом, поднио оставку на функцију, а Трудо се извинио свима, осим Русији.

У близини школе у Келну уништена бомба из Другог свјетског рата

У близини школе у Келну уништена бомба из Другог свјетског рата

Путин је истакао да су сви требали знати каква је Хинкијева прошлост прије него што га је Рота представио као "Украјинца који се борио против Руса током Другог свјетског рата", наводе руски портали.

"Ако предсједник канадског парламента каже да се овај канадско-украјински нациста борио против Руса, онда не може не бити свјестан чињенице да се он борио на страни Хитлера, а не на страни своје отаџбине Канаде. Ако не зна да су се Хитлер и његови злочинци у рату борили против Русије, он је идиот. А, ако зна да се тај човјек борио на страни Хитлера и зове га канадским херојем, он је гад", поручио је Путин.

Путин је навео да је "дегутатно што су сви аплаудирали нацисти, а посебно предсједник Украјине у чијим венама тече јеврејска крв".

"Сам предсједник Украјине устао је и аплаудирао нацисти који је убијао Јевреје. Није ли то знак нацификације Украјине?", рекао је Путин.

Марковићевом убици пријети доживотна робија

Марковићевом убици пријети доживотна робија


Пратите нас и путем Вибера