Ruski predsjednik

Putin: Imamo bolje oružje od NATO-a i spremni smo da ga upotrijebimo. Ne blefiram

  • Извор: РТС
  • 21.09.2022. 15:08

Ruski predsjednik Vladimir Putin je potpisao ukaz o djelimičnoj mobilizaciji u Ruskoj Federaciji. Biće pozvano 300.000 rezervista. Poručuje da Rusija posjeduje oružje modernije od onog koje ima NATO i da neće oklevati da ga upotrijebi ako joj teritorija bude ugrožena.

Vladimir Putin je u svom obraćanju naciji poručio da Zapad želi da uništi Rusiju, ali da Rusija ima modernije oružje od onog koje posjeduje NATO. 

"Imamo oružje modernije od onog koje ima NATO i nećemo oklijevati da ga upotrebimo ako naša teritorija bude ugrožena. Ne blefiram", rekao je Putin.

Ruski predsjednik je potpisao ukaz o djelimičnoj mobilizaciji i to onih koji su prošli vojnu obuku i čije su specijalnosti trenutno potrebne. Pravno će se regulisati status volontera na frontu, najavio je Putin. 

Ponovio je da je cilj Moskve oslobađanje Donbasa, kao i da je specijalna operacija bila neophodna "radi borbe protiv nacizma u Ukrajini".

Nakon Vladimira Putina, ruskoj javnosti obratio se i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. Rekao je da se djelimična mobilizacija, koju je najavio predsjednik Putin, odnosi na osobe koje imaju vojno iskustvo i najavio da će biti pozvano 300.000 rezervista.

Prema njegovim riječima, Rusija ima ogromne mobilizacione resurse – 25 miliona ljudi. "Tokom djelimične mobilizacije biće pozvano 300.000 rezervista", rekao je Šojgu.

Šojgu je rekao i da Zapad isporučuje ogromnu količinu oružja Ukrajini.

"Mi smo zaista u ratu sa kolektivnim Zapadom plus NATO. Kada govorimo o tome, ne mislimo samo na naoružanje koje se isporučuje u ogromnim količinama, već, naravno, i na sisteme. To su sistemi komunikacije, sistemi za obradu informacija", rekao je Šojgu.

(RTS)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.