Predsjednik Rusije

Putin: Moskva će odgovoriti na "nuklearnu ucjenu" Zapada

  • Извор: СРНА
  • 21.09.2022. 09:32

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da će Moskva odgovoriti cjelokupnim arsenalom ako Zapad nastavi sa "nuklearnom ucjenom".

"Ako je teritorijalni integritet naše zemlje pod prijetnjom koristićemo sva raspoloživa sredstva da zaštitimo naš narod, to nije blaf", rekao je Putin u televizijskom obraćanju naciji.

Putin je podržao najavljene referendume u Donbasu, što će biti prvi korak ka formalnoj aneksiji teritorije veličine Mađarske.

Govoreći o odluci građana Donbasa, Hersona i Zaporožja da održe referendum o priključenju Rusiji Putin je naveo da većina ljudi u tim oblastima ne želi više vlast Kijeva.

On je dodao da zemlje Zapada guraju Kijev da pomjeri područje neprijateljstava na teritoriju Rusije, prenosi RIA Novosti.

"Vašington, London i Brisel eksplicitno guraju Kijev da provode neprijateljske akcije na našoj teritoriji", rekao je Putin.

On je rekao da zna da se na Zapadu govori o tome da se Rusija natjera da sva svoja sredstva prebaci na bojno polje.

Putin je naglasio da će Rusija učiniti sve da osigura bezbjednost predstojećih referenduma u Donbasu i drugim regionima koji su od Moskve tražili pomoć.

"Parlamenti narodnih republika u Donbasu, kao i civilno-vojne administracije Hersonske i Zaporoške oblasti odlučili su da održe referendume o sudbini ovih teritorija i apelovali su na Rusiju, tražeći da podrži ovaj korak. Ističem da ćemo učinite sve u cilju osiguranja bezbjednosti na referendumima na kojima će građani da izraze svoju volju", rekao je Putin.

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм