Предсједник Русије

Путин: Опстанак Украјине као државе може бити стављен под знак питања

  • Извор: РТ Балкан
  • 16.01.2024. 16:51

Украјина је сама одустала од преговора са Русијом, рекао је данас предсједник Русије Владимир Путин на састанку који је услиједио након свечане доделе награда на форуму "Мала отаџбина – снага Русије".

"Глупани, давно би се све већ завршило", додао је одмах затим руски лидер, и истакао да је сада иницијатива на фронту у сваком случају на страни Русије. 

Контраофанзива Украјине је, како каже, пропала и, уколико се овако настави, ускоро може бити постављено питање опстанка Украјине као државе, што ће бити одговорност тренутних власти у Кијеву. 

Нагласио је да Русе није могуће побиједити, и да сви они који су издајници, и који шаљу некакве сигнале НАТО-у, никада неће успјети у својим напорима. 

"Ово што се сада дешава, односно уједињеност нашег друштва, јачање наше привреде, и то не само када је ријеч о пољопривреди или индустрији, раст потенцијала оружаних снага – све ово је потпуно изненађење за непријатеља! Потпуно и апсолутно!", објаснио је.

Русија ће, како каже, увек бранити своје интересе.

Говорећи о узроцима који су довели до кризе, Путин је поручио да је до овакве ситуације довело јачање национализма у Украјини након распада СССР-а.

Пратите нас и путем Вибера