Predsjednik Rusije

Putin: Pred Rusijom je svijetla budućnost

 • Izvor: Srna
 • 26.05.2023. 22:08

Rusija ima svijetlu budućnost, rekao je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin i ukazao na ogromne resurse zemlje.

"Svi imaju budućnost, ali je ključno pitanje kakva će biti. Uvjeren sam da Rusija ima svijetlu budućnost. Prvo, zato što znamo šta želimo i koja sredstva koristimo da ostvarimo svoje ciljeve. Drugo, imamo ogromne resurse, prije svega ljudske", rekao je Putin na sastanku sa članovima organizacije "Poslovna Rusija".

On je istakao i snažan obrazovni sistem zemlje, navodeći da su posljednjih decenija osnovali odlične škole.

Obraćajući se predsjedniku "Poslovne Rusije" Alekseju Repiku, koji je istakao potrebu ponovnog fokusiranja na tržišta koja se brzo razvijaju, Putin je napomenuo da je Rusija to počela mnogo prije nego što je nastala trenutna situacija.

"Tržišta koja se brzo razvijaju počela su ubrzano da se razvijaju ne zbog situacije u Ukrajini, već zbog objektivnih okolnosti u vezi sa promjenama u strukturi globalne ekonomije i pojavom novih globalnih lidera. Taj proces traje decenijama, samo što stvari sada postaju sve očiglednije", pojasnio je Putin.

On je naveo da su fokus počeli postepeno ranije da mijenjaju, da to nije bilo zbog trenutnih tragičnih događaja.

"Jednostavno smo unaprijed razumjeli gdje su ti centri rasta globalne ekonomije. Nažalost, još nismo uspjeli da uradimo sve što smo planirali", zaključio je Putin, prenio je TASS. 

Tagovi:
 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.