Предсједник Русије

Путин проговорио о терористима

  • Извор: Агенције
  • 26.03.2024. 12:39

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је данас да истражитељи утврђују околности терористичког напада у Москви и додао да се нада да ће тужиоци учинити све да терористи буду кажњени.

"Надам се да ће тужиоци, у оквиру својих овлашћења, укључујући и приликом подизања државних оптужби и током судског процеса, учинити све што је потребно да криминалци добију правичну казну. Како то налаже руски закон", поручио је Путин на састанку колегијума Генералног тужилаштва Руске Федерације, преноси РИА.

Руси у Таџикистану испитују породице терориста

Руси у Таџикистану испитују породице терориста

Додао је да су безбједност грађана, повећање суверенитета и јачање реда и закона и даље кључни циљеви политике руских власти, преноси Тан‌југ.

Он је најавио покретање националног пројекта "Млади Русије" у оквиру којег ће се, како је рекао, радити на заштити права малољетника.

"Учинићемо све да д‌јеца и адолесценти буду заштићени од криминалних напада и ризика од увлачења у криминално и екстремистичко окружење", рекао је Путин.

Нова драма у Русији: Терориста се разнио бомбом

Нова драма у Русији: Терориста се разнио бомбом

У нападу 22. марта у концертној дворани "Крокус сити хол" у Москви страдало је најмање 139 особа, а више од 180 је повријеђено.

Одговорност за напад преузела је терористичка организација Исламска држава.


Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)