Предсједник Русије

Путин: Срби нису народ који Запад може сломити и потчинити

  • Извор: Телеграф
  • 05.10.2023. 19:40

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је у четвртак да Срби нису народ који би западне земље могле да сломе и потчине.

"Што се тиче тога да ли су Русија и Србија мета неких кругова на Западу, то су чињенице, ту нису потребни нарочити докази. Зашто је Србија таква мета, поштено ћу вам рећи, ја не разумијем", рекао је Путин на пленарној сједници Међународног дебатног клуба "Валдај", који се одржава у Сочију.

Он је навео да је Русија почетком деведесетих година била спремна на све како би послије распада Совјетског Савеза изградила своје односе са западним земљама, претпостављајући да су се времена кардинално промијенила.

"Шта смо добили? Подршку сепаратизму и тероризму на Кавказу, притом директну и политичку, и информациону и финансијску, чак и војну", рекао је Путин.


Милионска инвестиција у БиХ: Ускоро запошљавање нових радника

Милионска инвестиција у БиХ: Ускоро запошљавање нових радника

Он је подсјетио да је у то вријеме био директор Федералне службе безбједности и да је са чуђењем посматрао све што се дешава.

"Зашто? Ваљда смо сада сви заједно. Зашто то да се ради? Али они су то радили без устезања. Одговора нема, поштено говорећи, ни до данас. Претпостављам да је то некакво одсуство образовања, шта ли, неразумијевања тенденција, неразумијевања тога како је организован свијет, како је организована Русија, до чега то може довести, желећи да је силом сломе", рекао је Путин.

Он је навео да су санкције, такође, сила, само у другој форми, без жеље да се тражи компромис.

Према његовим ријечима, повици да "ви морате, дужни сте, упозоравамо вас" је, такође, сила и покушај да се користи елемент силе.

"Све се на то своди. И према Југославији и Србији. Зашто? Србија је, чини се, такође на све била спремна, о свему жељела да се договори. Не, треба сломити. Много пута сам то чуо `треба сломити, то је слаба карика`. Ето таква је филозофија", рекао је Путин.


Шанкер открио како вара госте

Шанкер открио како вара госте

Међутим, истакао је Путин, Срби нису такав народ, историја није таква, култура није таква.

"Знате, рећи ћу једну тешку ствар - можете уништити, али Србе не можете сломити и потчинити. То, такође, не разумију. Надам се да ће прије или касније разумјети и ту компоненту у европској политици и уопште у свијету, да ће разумјети да је ипак конструктивније договарати се, а не да се решава тако да се неко сломи", закључио је Путин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!