Предсједник Русије

Путин: Све више земаља залаже се за праведан систем међународних односа

 • Извор: Спутник Србија
 • 27.05.2024. 12:46

Свјетска заједница се све више залаже за изградњу праведног и демократског система међународних односа, поручио је предсједник Русије Владимир Путин у поздраву учесницима, организаторима и гостима 27. Међународног економског форума у Санкт Петербургу који ће бити одржан у јуну.

"Тема форума 'Основа мултиполарног свијета - формирање нових тачака раста' веома је актуелна и значајна. Све већи дио свјетске заједнице се залаже за изградњу праведног и демократског система међународних односа, заснованог на принципима истинске равноправности, узимања у обзир легитимних међусобних интереса, уважавања културне и цивилизацијске разноликости држава и народа“, наводи се у телеграму предсједника.

Према ријечима Путина, форум већ 25 година пружа могућност политичарима, експертима, предузетницима, научницима и новинарима из разлитичих земаља свијета да свеобухватно дискутују о главним трендовима развоја руске и глобалне екокомије.

"Учесници пленарних сједница, округлих столова и панел дискусија размјењују мишљења о начинима унапређења међународне сарадње, стимулисања научно-технолошког напретка и развоја људског капитала и ефикасног суочавања са изазовима нашег доба“, нагласио је руски лидер.

Како је рекао, Русија је спремна на заједнички рад на рјешавању задатака нашег доба.

"Наша земља је отворена за конструктиван дијалог и сарадњу са партнерима и спремна је да ради на рјешавању економских, друштвених, научних и технолошких проблема данашњице“, навео је предсједник Русије.

Међународни економски форум у Санкт Петербургу трајаће од 5. до 8. јуна.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.