Putin u korona kontroli: "Rekli su mi: "Šta stojiš, idi dočekaj gosta"

  • 01.08.2020. 19:29

Glavni ljekar u infektivnoj bolnici u Komunarki, koja je među prvima u Moskvi počela da prima pacijente zaražene virusom korona,

Denis Procenko kaže da je posjeta predsjednika Rusije toj zdravstvenoj ustanovi bila totalno iznenađenje i za njega i za njegove kolege. U intervjuu za list "Rosijska gazeta" Procenko priča kako je tekao taj dan.

Obilazak "crvene zone" na Institutu "Sklifosovski" mi je bio u planu tog dana i zbog toga nisam imao vremena da se javljam na telefon. Tek kasnije sam vidio bezbroj propuštenih poziva, poruka. Zvao me je i gradonačelnik s kojim sam se dogovorio da se nađemo u bolnici, priča Procenko.

"U bolnici sam ugledao gradonačelnika, druge važne figure" kaže on.

"Rekli su mi: "Šta stojiš, idi dočekaj gosta". A onda je pred ulaz stigao "aurus" i tek onda sam shvatio", dodao je on.

Procenko dodaje da ni drugi ljekari u bolnici ni medicinske sestre, koji su vidjeli da je Putin na prijemnom odjeljenju i odjeljenju za reanimaciju, nisu znali da je to on. Tek su uveče iz vijesti saznali ko je bio čovjek u žutom zaštitnom odjelu koji ih je pohvalio za napore koje čine.

Putin je bolnicu obišao u martu. Želio je, kako je rekao, da se svojim očima uvjeri kakva je organizacija i kako sve funkcioniše.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм