Ruski predsjednik

Putin: Razgovori sa Bajdenom bili konstruktivni i otvoreni

  • 16.06.2021. 18:19

Prvi susret predsjednika SAD Džozefa Bajdena i ruskog predsjednika Vladimira Putina završeni su u Ženevi poslije nepuna četiri sata. Putin rekao da je sa Bajdenom imao konstruktivne i otvorene razgovore.

Putin je nakon sastanka u obraćanju novinarima rekao da su obje strane pokazale želju za međusobnim razumijevanjem.

Ruski predsjednik je rekao da su se obje strane složile da vrate diplomate protejrane iz Moskve odnosno Vašingtona.

Takođe je rekao da su se "dotakli" teme Ukrajine i njenog eventualnog članstva u NATO-u.

Putin je optužio Ukrajinu da je prekršila Sporazum iz Minska.

Sa Bajdenom se, kaže, složio i da dvije strane započnu pregovore o sajber bezbjednosti, a u svjetlu  nedavnih hakerskih napada na velike korporacije. 

Putin je rekao i da će dvije zemlje početi pregovore o mogućim izmjenama novog START ugovora o naoružanju, najavljujući istovremeno da će Rusija raditi na obnavljanju ruske infrastrukture na Artiku čija je izgradnja započeta u vrijeme SSSR-a.

 

Тагови:
  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.