Moskva

Putin: Za razliku od Zapada Rusija pomaže najsiromašnijima

  • Извор: СРНА
  • 15.12.2022. 15:25

Rusija nastavlja da pomaže najsiromašnijim zemljama, dok Zapad djeluje u okviru svojih interesa, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

On je na sastanku Savjeta za strateški razvoj i državne projekte rekao da Rusija nastavlja izvoz mineralnih đubriva na globalna tržišta, uz napomenu da je Moskva u prvih 11 mjeseci ove godine već isporučila više od 25 miliona tona.

"Za razliku od zapadnih zemalja, koje misle samo na sebe, Rusija pomaže najsiromašnijim zemljama u Africi, Aziji i drugim regionima. Obezbjeđuje hranu i drugu robu. Kao što sam već rekao, spremni smo da u narednim mjesecima besplatno proslijedimo oko 260.000 tona đubriva zemljama kojima je to potrebno", istakao je Putin, uz napomenu da je Malaviju već poslato 20.000 tona đubriva.

Predstavnici Rusije, Turske, Ukrajine i UN saglasili su se u julu da ukinu ograničenja na izvoz ruskih proizvoda i da pomognu Rusiji u izvozu ukrajinskih žitarica, posjeća TASS.

Putin je u septembru naglasio da Zapad izvozi većinu ukrajinskih žitarica u svoje zemlje, umjesto u afričke države kojima je to potrebno.

Ambasador Rusije Vasilij Nebenzja naveo je da dio sporazuma u vezi sa izvozom ruske hrane i đubriva "ne funkcioniše".

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм