Službeni zahtjev

Putin zatražio dozvolu parlamenta za slanje vojske izvan granica Rusije

  • Извор: Кликс
  • 22.02.2022. 17:19

Ruski predsjednik Vladimir Putin službeno je od gornjeg doma ruskog parlamenta zatražio dozvolu za slanje vojske izvan granica Rusije.

Ovu informaciju je potvrdio zamjenik ruskog ministra obrane.

Nekoliko evropskih lidera reklo je ranije tokom dana da su se ruske trupe preselile u područja pod kontrolom pobunjenika u istočnoj Ukrajini nakon što je Putin priznao njihovu nezavisnost. Ali nije bilo jasno koliki su bili pokreti, a Ukrajina i njeni zapadni saveznici dugo su govorili da se ruske trupe bore u regionu. Moskva negira te optužbe.

Putinovo pismo Gornjem domu parlamenta formalizovalo bi rusko vojno raspoređivanje u pobunjeničkim regijama. Očekuje se da će zakonodavci brzo staviti pečat na Putinov zahtjev tokom sjednice u utorak.

Bijela kuća je u utorak počela da govori o raspoređivanju ruskih trupa u istočnoj Ukrajini kao o "invaziji" nakon što je prvobitno oklijevala da koristi taj izraz - crvena linija za koju je predsjednik Džo Bajden rekao da će dovesti do toga da SAD uvede stroge sankcije Moskvi.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм