Žena porijeklom iz Srbije

Radikalizovani mladić (22) u Beču ubio majku zbog svađe oko dostave hrane!

  • Извор: Индекс
  • 08.08.2023. 15:49

Sud u Beču osudio je mladića (22) koji je u februaru nožem nasmrt izbo svoju majku nakon svađe oko naručivanja hrane.

Žena (54) porijeklom iz Srbije, radila je u Karitasu kao socijalna radnica s problematičnom omladinom, a na sudu se moglo čuti da je bila profesionalna u ophođenju s tinejdžerima, prenosi index.hr.

Obrisana peticija za zabranu ulaska Dina Merlina u Srbiju

Obrisana peticija za zabranu ulaska Dina Merlina u Srbiju

Sin je navodno rekao da je patio zbog razvoda roditelja i da je za razvod krivio majku. U optužnici stoji da je mladić sve više konzumirao alkohol i kanabis i da se često kockao. Majka ga je 2021. prijavila policiji. Primjetila je da je prešao na islam i da je zastupao radikalne stavove.

Često je bio nasilan prema majci

Na suđenju se čulo da je mladić i prije ubistva često bio nasilan prema majci i da je u maju 2022. završio na psihijatriji nakon što je zaustavljen s mačetom u Beču. Navodno je tokom jednog nasilnog ispada svojoj majci rekao: "Ne odlučuje Bog, nego ja."

Iako se 54-godišnjakinja navodno bojala sina, kako je navedeno u optužnici, 22-godišnjak je nekoliko puta nedjeljno spavao kod nje i ona se brinula o njemu. U februaru je preko aplikacije naručio hranu i od majke tražio novac. Kada je ona odbila da mu ga da, navodno je zgrabio nož i tri puta je ubo. Nakon toga je otrčao do komšije i rekao da se majka povrijedila nožem u kupatilu.

Oglasio se vlasnik plaže koji je rekao da mrzi muslimane: Svi znaju ko je Dragan

Oglasio se vlasnik plaže koji je rekao da mrzi muslimane: Svi znaju ko je Dragan

Komšija je odmah dotrčao u njihov stan i pozvao policiju i hitnu pomoć, ali žena je već iskrvarila. Optuženi je tokom ispitivanja dva puta mijenjao iskaze i na kraju ispričao priču o narudžbi hrane. Vještak je utvrdio da pati od poremećaja ličnosti i klasifikovao ga je kao opasnu osobu.

"Rizičan slučaj"

Na suđenju koje je održano juče njegova je sestra plakala na optuženičkoj klupi.

"Policija me nazvala tokom noći i rekla mi šta se dogodilo. Bilo je stalnih svađa, svaki dan mu je davala novac", rekla je sestra.

Očevidac navijačkog okršaja u Atini za ATV: Bilo je zaista šokantno

Očevidac navijačkog okršaja u Atini za ATV: Bilo je zaista šokantno

Vlasti su 22-godišnjaka okarakterisale kao "rizičan slučaj", pošto je majka nekoliko puta upozoravala policiju plašeći se da će doći do nasilnog zločina.

Čak tri puta mu je izrečena zabrana ulaska u majčin stan, ali ona na kraju ne bi imala srca da svjedoči protiv njega, čulo se u sudnici.

Mladić je na sudu rekao da mu je žao zbog zločina koji je počinio i negirao je namjeru ubistva: "Bio sam slijep od bijesa, htio sam da je povrijedim", rekao je i dodao da shvata da je bolestan, te da želi terapiju što prije.

Određen jednomjesečni pritvor Mirzi Kapiću!

Određen jednomjesečni pritvor Mirzi Kapiću!

"Žalim zbog toga. Majke su svetinja nad svetinjama. Tako je to kod nas Jugoslovena", rekao je na sudu.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!