Ilinois

Radnici zatvora pomagali robijašu pa se otrovali

  • Извор: Индекс
  • 20.01.2023. 17:20

Dvadesetak zaposlenika zatvora u Ilinoisu završilo je ove sedmice u bolnici nakon što su se razboljeli zbog izloženosti "nepoznatoj supstanci", saopštio je državni Odjel za zatvorske ustanove.

Medicinsku pomoć zatražio je i određeni broj zatvorenika. Osoblje se razboljelo nakon što je reagovalo na medicinski incident koji je uključivao jednog zatvorenika.

"Izgleda da je zatvorenik bio pod uticajem nepoznate supstance", rekao je Anders Lindal, portparol zatvora, prenosi BBC.

Specijalni tim policije države Ilinois trenutno istražuje incident u zatvoru srednjeg nivoa bezbjednosti John A Graham u Hilsborou.

Do sada su u bolnici završila 22 radnika zatvora. Nakon što su u srijedu pružili pomoć zatvoreniku, počeli su osjećati mučninu i vrtoglavicu. Osoblje je sada stabilno i mnogi su pušteni kući, dok su neki zadržani na daljim pretragama kako bi se ispitao uzrok trovanja, prenosi Index.hr.

Lindal je kazao kako ovo nije prvi put da su se zaposlenici zatvora otrovali nekom supstancom. Na primjer, u prošlosti su bili izloženi fentanilu prilikom otvaranja pošte te im se morao dati lijek koji se koristi kako bi se poništili učinci predoziranja.

Dodao je kako raste broj slučajeva gdje se putem pošte ili posjetilaca zatvorenicima krijumčare opasne supstance te je naveo da je sindikat zabrinut zbog nedostatka osoblja u ustanovama u Ilinoisu.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)