Bagdad

Raketirana američka ambasada

  • Извор: Б92
  • 13.01.2022. 20:23

Najmanje četiri rakete ciljale su američku ambasadu u jako utvrđenoj "zelenoj zoni" Bagdada, saopštila su danas dva neimenovana iračka bezbjednosna zvaničnika.

Zvaničnici su saopštili da su tri projektila pala unutar perimetra američke ambasade, a da je jedan od njih pogodio školu koja se nalazi u obližnjem stambenom kompleksu, prenosi agencija AP.

Kako navodi američka agencija, zvaničnici su govorili pod uslovom da ostanu anonimni, jer nisu bili ovlašćeni da razgovaraju sa medijima.

U saopštenju iračke vojske navodi se da su djevojka i žena povrijeđene u napadu, kao i da su rakete lansirane iz naselja Dora u Bagdadu.

Svjedoci događaja su rekli da su čuli odbrambeni sistem ambasade C-RAM koji bi trebalo da otkrije i uništi tokom napada dolazeće rakete, artiljerijske i minobacacke granate.

Kako navodi AP u izvještaju, ovo je najnoviji u nizu napada raketama i dronovima od početka godine, a usmjereni su na američko prisustvo u Iraku.

Prošlog četvrtka serija napada bila je usmjerena na američke trupe u Iraku i Siriji.

Rakete su pogodile iračku vojnu bazu u kojoj su bile smeštene američke trupe u zapadnoj provinciji Anbar i glavnom gradu, navodi AP.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм