Francuska

Raste popularnost Marin Le Pen

  • Извор: СРНА
  • 04.04.2022. 20:26

Kandidat stranke krajnje desnice Nacionalno okupljanje Marin Le Pen, prema posljednjim rezultatima anketa dobija 48,5 odsto podrške glasača i najvjerovatnije će biti u drugom krugu predsjedničkih izbora sa Emanuelom Makronom.

Rezultati ankete agencije "Haris interaktiv" za poslovni nedjeljnik "Izazovi" pokazuju da je Makronova pobjeda na izborima sada unutar margine greške.

"Ovo je prvi put da su tako blizu dvoje glavnih kandidata sa prethodnih izbora 2017. godine", navodi se na internet stranici magazina i ukazuje da je Makronova prednost tokom marta ispred Le Penove bila između 53 prema 43 odsto i 58 prema 42 odsto.

Rezultati ankete pokazuju da je najvjerovatniji pobjednik Makron, ali njegova prednost se značajno smanjila pošto je kasno ušao u predizbornu kampanju.

Izbori se održavaju za manje od sedam dana i Le Penova je svoju pažnju usmjerila na pad kupovne moći srednje klase i glasača sa slabijim primanjima. Podrška njoj raste i za prvu ali i drugu rundu predsjedničkih izbora 24. aprila.

Nešto ranije su i rezultati anketa agencija "Opinionvej" i "Kea Partners" za dnevnik "Les ekos" i "Radio klasik" pokazali da Makron ima 53 odsto podrške a Le Penova 47 odsto.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм