Великој Британији мир није опција

"Рат до посљедњег Украјинца": Лондон улаже скоро 300 милиона евра у артиљеријске гранате за Кијев

  • Извор: СРНА
  • 24.02.2024. 13:30

Велика Британија се обавезала да ће уложити готово 250 милиона фунти /око 293 милиона евра/ у производњу артиљеријских граната за Украјину на другу годишњицу руске специјалне војне операције, пише "Ивнинг стандард".

Пакет од 245 милиона фунти који је објављен данас има за циљ да попуни кијевске резерве артиљеријске муниције.

Британски министар одбране Грант Шапс рекао је да украјинска "постојана одлучност и отпорност" наставља да "инспирише свијет".

Он је додао да Украјина не може да побиједи у овој борби без подршке међународне заједнице.

"Зато настављамо да чинимо оно што је потребно да осигурамо да Украјина може да настави да се бори ка побједи", рекао је Шапс.

Он је навео да ће готово четврт милијарде фунти вриједна средства из Велике Британије повећати украјинске залихе артиљеријске муниције, док Краљевско ваздухопловство завршава даљу испоруку напредних ракета за уништавање тенкова.

"Заједно ћемо обезбједити неуспјех руског предсједника и побједу демократије, међународног поретка заснованог на правилима и украјинског народа", рекао је Шапс.

У четвртак, 22. фебруара, објављено је да је Велика Британија испоручила још 200 противтенковских пројектила "Бримстон" Украјини.

Друга војна опрема коју је обезбиједила Велика Британија укључује тенкове "Челенџер 2" и ракете дугог домета "Сторм шедоу", док британске снаге обучавају украјинске војнике у Британији, а Влада наставља да пружа хуманитарну помоћ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.