Сергеј Лавров

Разговори о рјешењу за двије државе - Израел и Палестину, сада нису могући

  • Извор: Агенције
  • 28.10.2023. 15:19

Покретање директних преговора о рјешењу за двије државе - Палестину и Израел, тренутно је тешко оствариво, оцијенио је данас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

- Тешко да ће се Израелци сада ангажовати. Они су једноставно огорчени - рекао је Лавров у интервјуу за бјелоруску новинску агенцију БелТА, преноси ТАСС.

Бројне непријатељске "изјаве израелских званичника" показују колико је Израел огорчен, рекао је руски министар спољних послова, позивајући се на недавну реторику израелског премијера, министара одбране и економије и других чланова кабинета.

- Палестинци су такође на ивици с обзиром да су хиљаде цивила убијене или рањени у израелској узвратној ватри - додао је Лавров и одбацио као нереалну идеју да се Израел и Палестинци позову на дијалог баш сада, јер је погинуо огроман број људи и у Израелу, и на палестинским тероторијама, као и бројни странци.

- Тензије на Блиском истоку поново су се распламсале 7. октобра када су припадници милитантне организације Хамас извршили изненадни упад на израелску територију из појаса Газе.

Овај палестински покрет је описао свој напад као одговор на агресивне акције израелских власти против џамије Ал-Акса на Брду храма у Старом граду у Јерусалиму.

Израел је прогласио потпуну опсаду Појаса Газе и почео да изводи ударе на ту палестинску енклаву, као и на одређена подручја у Либану и у Сирији, а сукоби се воде и на Западној обали.

Пратите нас и путем Вибера

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина