Ričard Grenel novi šef obavještajnih agencija

  • 20.02.2020. 08:31

Američki predsjednik Donald Tramp imenovao je aktuelnog ambasadora u Njemačkoj Ričarda Grenela za vršioca dužnosti direktora Nacionalne obavještajne agencije.

Grenel, koji nema iskustva u obavještajnim službama, nadgledaće rad 17 agencija i djelovaće kao posrednik između njih i predsjednika.

"Sa zadovoljstvom mogu da objavim da će aktuelni ambasador u Njemačkoj Ričard Grenel biti vršilac dužnosti direktora Nacionalne obavještajne agencije", naveo je Tramp u poruci objavljenoj na društvenoj mreži Tviter.

Grenel je izazivao kontroverzu u Njemačkoj svojim objavama na Tviteru, gdje je objavljivao razna saopštenja o unutrašnjoj politici te zemlje i oštre kritike prema Berlinu što je neuobičajeno za ambasadora.

Prije diplomatske uloge u Trampovoj administraciji, Grenel je radio kao portparol predstavnika SAD u UN. Grenel je prvi član Trampove administracije koji je otvoreno priznao da je gej.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.